Toksyczny cukier


Fantastyczne video z australijskiego problemu poruszające temat toksyczności cukru i jego bezpośredniego wpływu na rozwój epidemii otyłości na świecie.
Wypowiadają się tacy eksperci jak G. Taubes czy R. Lustig.

Czy wiedzieliście np jaki związek grelina – hormon odpowiedzialny za sygnalizowanie głodu – z cukrem? Po zjedzeniu wartościowego posiłku obniża się jej poziom i przestajemy czuć głód, natomiast po zjedzeniu cukru (i innych węglowodanów) jej poziom nie spada i nadal jesteśmy głodni!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>